Epäonnen macaron-leivokset

 

Olen vakaasti päättänyt leipoa häihin Macaron-leivoksia jälkiruokapöytään, koska ovathan ne jo kerrassaan hurmaavan näköisiä. Tilasinkin tällaisen "Pariisilainen macaron-leivos" nimisen kirjan, jossa on varsin tarkat ohjeet leipomiseen ja useita erilaisia täytevaihtoehtoja.

 

 

Muutaman leivontakokeilun jälkeen voin sanoa, että näiden ihanuuksien tekeminen on ollut suorastaan kaoottista. Miten kaikki saavatkin sen blogeissaan näyttämään niin helpolta! Tai sitten kukaan ei vain kehtaa raportoida epäonnistumisistaan, no, minä meinasin niin tehdä. En kuitenkaan ilahduta iltaanne laittamalla tänne kuvia epäonnistuneista macaronkuorista, ne olivat liian surullisia.

Aluksihan kaikki meni hyvin, valkuaisvaahdosta tuli juuri sellaista kuin pitikin ja mantelijauho-tomusokeriseos sekoittui joukkoon tasaiseksi. Kuitenkin: niin suurtaa määrää en mitenkään saa aikaiseksi kun ohjeessa väitetään, pursotankohan sitten liikaa taikinaa. Pursottimeni tylla on nähtävästi myös liian pieni, se meinaa mennä tukkoon jatkuvasti, joka sitten pilaa nämä kokeilut omalta osaltaan. Mitäs muuta mukavaa tässä muutaman leivontakerran aikana on sattunut, leivokset ovat joko levähtäneet pellille kasaan, eivät ole kovettuneet ollenkaan, tai ovat sitten olleet hauraita ja halkeilleet. Tämä on muuten oikeasti turhauttavaa, varsinkin kun esimerkiksi sitruuna-marenkipiiras onnistui täydellisesti heti ensi yrittämällä ja koen olevani muutenkin hyvä kokki.

 

Onneksi kuoria on halpaa tehdä, hysteeriset keittiökokeilut jatkuvat. Joku voisi tietysti nyt ajatella, että eikö olisi helpompaa tilata pitopalvelusta. Mutta kun se ei ole sama asia, tällaisen pakkomielteen kun nyt olen kehitellyt. Eli jos en saa näitä onnistumaan, niin niitä ei silloin häissämme tulla tarjoamaan.

Häihin on aikaa kuusi kuukautta ja viikko, täytynee vähitellen alkaa keskittyä järjestelyihin taas ihan tosissaan.

UUSIMMAT POSTAUKSET

24.10.2012

Häämatka Dubaihin

Kuvaaja: Mika Martikainen
27.08.2012

Meidän päivämme

19.08.2012

Onnellinen morsian

SUOSITUIMMAT POSTAUKSET

26.01.2012

Hääpuku Kiinasta

06.03.2012

Ohjelmaideoita

Kuvaaja: Mika Martikainen
27.08.2012

Meidän päivämme